Välkommen!

Välkommen till vår blogg. Här publicerar vi bilder från när och fjärran när vi och våra vänner är ute och skärmflyger.

torsdag 31 mars 2016

Nödskärmsluftning med SFG

Som skärmflygare är det viktigt att du luftar nödskärmen minst en gång per år. Bästa tillfället att göra detta är i början av varje säsong, eller då du misstänker att tex fukt eller sand har kommit in i nödskärmen.



En kväll varje vår, så anlitar Skärmflygklubben Göteborg oss för en nödskärmsluftningskurs. Detta för att medlemmarna ska få möjlighet att lufta sina nödskärmar under överseende. Varje kurs inleds med att vi går igenom varför vi luftar nödskärmar, och sedan går vi igenom olika aspekter som är viktiga att kontrollera när vi gör luftningen. Sedan delar gruppen upp sig två och två och luftar varandras nödskärmar.



Många gånger har klubben och vi som skärmflygföretag, varit förvånade att så få av alla klubbens medlemmar anmäler sig till dessa kostnadsfria kurser. Men i år var det nytt deltagarrekord för oss, och det är vi glada för!



Om du inte lyckades komma med på någon av de nödskärmsluftningskvällar som klubben anordnade, så kan du såklart också lämna in din nödskärm till oss på rpm Sport i Partille. Kostnaden för en normal luftning är 350 kr.